Alcohol Tester 1.1: nové funkce české aplikace

Už jste o aplikaci Alcohol Tester možná slyšeli. Nedávno to byla nejstahovanější aplikace na českém AppStore a získala si řadu fanoušků. Před několika dny vyšel update 1.1, který rozšiřuje tuto zajímavou českou aplikaci ještě dál.

Už jste o aplikaci Alcohol Tester možná slyšeli. Nedávno to byla nejstahovanější aplikace na českém AppStore a získala si řadu fanoušků. Před několika dny vyšel update 1.1, který rozšiřuje tuto zajímavou českou aplikaci ještě dál.

Úkol Alcohol Testeru je jasný – informovat (nejen) řidiče o tom, kolik mají promile alcoholu v krvi a kdy budou střízliví. Metoda testování samozřejmě není dechovou zkouškou, ale pomocí dietologických vzorců, které ovlivňuje vaše váha a pohlaví. Autoři v nové verzi Alcohol Testeru přidali možnost profilů několika osob, takže v průběhu večera máte možnost testovat více osob současně.

Při spuštění Alcohol Testeru máte na výběr 2 testy – Rychlý a Kompletní.

Rychlý test je zjednodušená a méně přesná metoda měření, do které stačí naklikat váš vypitý alkohol a během několika okamžiků zjistíte jak na tom jste. Nevýhoda je v tom, že Rychlý test nezohledňuje čas, ve kterém jste alkohol postupně vypil (nikdo nepředpokládá, že dáte 3 pivka a panáka ve stejný okamžik). Proto autoři do aplikace zahrnuli také Podrobný test, který je už opravdu solidní měřící nastroj.

Abych aplikaci opravdu dobře otestoval, rozhodl jsem se jí v pátek vyzkoušet při pitce, které jsem se zúčastnil. Postup testování je poměrně jednoduchý. První, co musíte vyplnit, je profil. Stačí zvolit pohlaví (v mém případě muž) a váhu (84kg). Dále pak zvolíte čas, ve kterém budete konzumovat alkohol. Já zvolil 21:00 až 3:00.

V průběhu večera jsem postupně pravdivě vyplňoval do testu všechen alkohol, který jsem vypil. Do aplikace se zapisuje opravdu snadno, stačí prakticky zvolit pouze druh alkoholu (víno, pivo, koktejl, destilát a další) a objem vypitého množství. Abych vše uvedl na pravou míru hned na začátku – nejsem alkoholik. 🙂 Jen se ten večer nějak “zadařilo” a já do sebe šoupnul 6 mých oblíbených Cuba Libre (v aplikaci stačí zvolit Koktejl a následně objem drinku, v tomto případě 0,4l jeden) a 2 vodky navrh. Opilej jsem se cítil a Alcohol Tester mi odhad celkem nevybíravě potvrdil výsledkem kolem 2 až 2,5 promile ve 2hod. ráno. Na časové ose jsem se dočetl, že uplně střízlivý budu až zhruba ve 13:00 druhý den.

O přesnosti výsledku se dá samozřejmě polemizovat a autoři v aplikaci přiznávají, že výsledky jsou pouze orientační. Přesto ale tato aplikace své využití určitě má, protože vám dokáže vypočítat, kdy je reálná možnost být střízlivý např. po vypití 2 piv k nedělnímu obědu. Řidiči tuto aplikaci jistě využijí, navíc díky updatu 1.1 je možné zvolit jazyky: češtinu, angličtinu, němčinu, francouzštinu, polštinu, slovenštinu a ruštinu.

Pokud ještě Alcohol Tester nemáte, tak rychle pouštějte AppStore, protože do konce března je tato aplikace v 50% slevě!

Alcohol Tester – do 31.3.10 za 0,79€, poté 1,59€ – AppStore link

7 comments
  1. Jen pro pobavení. Zkuste si přidat smrtelnou dávku alkoholu a nechte si zobrazit výsledek, určitě stojí za to. 😉

    Hezký víkend,
    Roman Maštalíř

  2. Jen pro pobavení. Zkuste si přidat smrtelnou dávku alkoholu a nechte si zobrazit výsledek, určitě stojí za to. 😉

    Hezký víkend,
    Roman Maštalíř

  3. Za žádný program jsem nikdy neplatil a platit nebudu,najdu si jej na torentech.čágo bélo.

Komentáře jsou uzavřené.

Předchozí článek

App Store: prijímame iPad aplikácie!

Následující článek

Tipy a triky pro váš iPhone: část první

Související články

Apple iPad: nová televizní reklama vyzdvihuje iOS 4.2

Apple pravidelně servíruje televizní reklamy na jejich produkty, ve který se většinou zaměří na jednu vlastnost, na kterou chce potencionální zákazníky nalákat. Není tomu jinak ani v prosinci, včera odstartovala televizní kampaň na iPad s iOS 4.2. Jak si můžete všimnout na videu, řeč je především o AirPlay, AirPrint a Multitaskingu. Jak se vám reklama líbí?