Na podzim nás Apple překvapí zatím největší škálou novinek.

Není žádným tajemstvím, že Apple plánuje jako každý rok několik akcí pro představení svých novinek. Jenu určitě na jaře, minimálně jednu na podzim a jednu mezi tím. Letošní podzim má údajně přinést rekordní počet nových produktů! Na co se tedy můžeme těšit?

Analytik Mark Gurman shrnul ve svém zpravodaji pro Bloomberg všechny novinky, kterých bychom se mohli letos dočkat.

iPhone 14

Zdroj: Forbes

Samozřejmostí je zářijová aktualizace řady iPhone, letos s číslem 14. Ačkoliv se opět můžeme těšit na 4 nové modely, iPhone 14 Mini ale mezi nimi nebude. Tato velikost iPhonu totiž nemá dobré prodeje, a tak se jí firma rozhodla vzdát.

iPhone 14, iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max totiž doplní ještě iPhone 14 Max. Tedy ne-Pro varianta velkého iPhonu. Změnu dočká i FaceID, které má být vyvedeno jako průstřel v displeji, to je však zatím jen daleká spekulace.

Apple Watch Series 8

Další generace Apple Watch má přinést novinky v oblasti sledování zdraví. Zájemce potěší přítomnost senzoru tělesné teploty a detekci spánkové apnoe. Mluví se i o tom, že Apple představí i obrněnou verzi Apple Watch, která toho vydrží mnohem více a bude cílená do náročnějších, prašných či vlhkých provozů.

AirPods Pro

Zdroj: MacRumors

Ani bezdrátová sluchátka AirPods Pro nezůstanou ladem. Nová generace má přinést nový čip a mírné změny v designu. Design sluchátek má být ještě kompaktnější, a tak je možné, že se AirPods po několika letech zbaví ikonických nožiček. Zůstat pak má pouze jakási fazolka, která se v uchu lépe ztratí.

MacBook Air a Mac Pro

MacBookr Air

Aktualizaci designu si zaslouží i laptop MacBook Air. Jeho rysy jsou sice charakteristické pro tuto řadu, ale do nového designového jazyka Apple zkrátka moc nezapadá. S tím by mohlo souviset představení čipu Apple M2, který má definitivně uzavřít éru Intel čipů v zařízeních Applu.

Kromě MacBooku se má nový M2 čip (tedy jeho vylepšená verze) dostat i do připravovaného Macu Pro. Ten sice novým designem nejspíš nepotěší, ale výkonostně zaručeně všechny uchvátí.

Apple AR / VR (?)

Otazníček v nadpise je velmi důležitý. O virtuální či rozšířené realitě od Applu se mluví již dlouho a je téměř jisté, že na ní firma neúnavně pracuje. Spekulovalo se o letošním představení nějakého headsetu, avšak nakonec to vypadá, že si Apple ještě rok počká a dočkámě se ho až na podzím roku 2023.

Ostatně o headsetu pro virtuální nebo rozšířenou realitu od Applu jsme psali mnoho článků, ve kterých se detailněji věnujeme jejich možnému využití.

Předchozí článek

Steve Jobs odhalil první iPhone před 15 lety

Následující článek

Takto by mohl vypadat HomePod s displejem, který by fungoval jako domácí hub.

Související články

iOS 4.2: obrázky novinek v budoucím iOS pro iPhone a iPad

V listopadu se majitelé iPhone a iPad dočkají výrazného vylepšení jejich iOS. Podívejte se na první obrázky iOS4.2, které přinese integraci FaceTime do zpráv, možnost nastavit zvonění při přijetí SMS u každého kontaktu zvlášť, vyhledávání na stránce v Safari, nebo třeba hodnocení YouTube videí.
Svatba
Číst více

Softwarový inženýr měl na své svatbě Apple Vision Pro, jeho nevěsta z toho byla bez sebe

Svatba je zážitkem na celý život a snad každá nevěsta si přeje mít ze svatby krásné romantické fotky se svým ženichem. Internetem proletěl příběh o svatbě mladého softwarového inženýra Jacoba Wrighta, který nedokázal ani na své vlastní svatbě sejmout ze své hlavy Apple Vision Pro. S tímto zařízením je nafocený na své svatbě i poté, co ho jeho nová nevěsta výslovně požádala, aby ho ze sebe sundal.