Safari 15.1 v macOS vrací starý design.

Plánovaný redesign Safari je jednou z větších novinek nového macOS 15 Monterey. Předěláním vzhledu si ale nejspíš není jistý ani samotný Apple, jelikož s ním na iOS, iPadOS i macOS neustále šibuje.

Horní část Safari se měla v MacOS Monterey dočkat značného odlehčení ve stylu nových mobilních verzí aplikace. Původní plán byl uživatelům mobilních i stolních zařízení vnutit nový „bublinový” design, kdy Otevřené záložky utvořily jakési samostatné bubliny a zároveň fungovaly jako vyhledávaní pole.

Některým uživatelům se ale změny nelíbily, a tak Apple přidal do nastavení nabídku přepnout na starý design. U macOS 12.0.1 to dokonce nyní došlo až k tomu, že „starý” design Safari je výchozím vzhledem a na nový si musíte přepnout v předvolbách.

Jednoduše otevřete Safari (musíte mít aktualizováno na macOS 12.0.1), v horní nabídce zvolíte „Předvolby” a ve druhé záložce „Panely” si zvolíte mezi kompaktním a samostatným vzhledem.

Předchozí článek

EU chce, aby měly všechny telefony stejnou nabíječku, včetně iPhonů

Následující článek

Apple boduje nejen s iPhony, rekordní prodeje má i z prodeje Maců.

Související články

iPad: první video-recenze tabletu od Apple

První dubnovou zprávu věnujeme iPadu a skvělé video-recenzi, kterou připravil uznávaný PCMAG. Ikdyž je recenze v angličtině, myslím, že i pro začátečníky nebude problém porozumět. Ve videu najdete hezké detaily jak samotného tabletu, tak operačního systému, nebo třeba GT Racing.

Chattero UK: elegantní iPad kecálek pro Facebook (soutěž)

Příjemný a jednoduchý interface. Cenově dostupný kecálek, určený pouze pro Facebook - tak by se dal charakterizovat Chattero UK. Troufnu si říci, že se nejedná o tolik známou aplikaci v našich končinách, a to i přesto, že za jejím vznikem stojí Petr Čekyl - autor známých aplikací jako SMS zdarma, MHD či Train & Bus - Europe. Nyní už se ale pojďme podívat blíže na samotnou aplikaci, která, jak brzy zjistíte, si takové přehlížení určitě nezaslouží.