Nová Beta 3 iOS 15.1 konečně umožňuje vypnout automatický makro režim u iPhonu 13 Pro.

iPhone 13 a 13 Pro Max přišel s obrovským vylepšením fotoaparátu, jehož součástí je i 12 Mpx ultra-širokoúhlá čočka, která dokáže fotit úchvatné makro snímky z až 2cm blízkosti. Velmi otravným aspektem této funkce ale je její automatické zapínání a nemožnost to uživatelsky ovlivnit.

Jakmile jste se totiž doteď přiblížili k jakémukoliv objektu na bližší vzdálenost, tak se fotoaparát automaticky přepnul na ultra-širokoúhlou čočku a byl automaticky aktivován makro režim. To vadí hlavně kvůli mírně horší kvalitě snímků z ultra-širokoúhlé čočky.

Celou situaci ale jako anděl z nebes hasí nově vydaná 3. Beta iOS 15.1, která do nastavení přináší možnost přepnout makro režim mezi automatickým a manuálním. Vypnutí je přitom velmi jednoduché, stačí zabrouzdat do Nastavení -> nastavení fotoaparátu -> vypnout automatický makro režim.

Při vypnutí automatického přepínání na makro pak tento režim aktivujete kliknutím na 0,5x tlačítko v aplikaci fotoaparátu. Tím se přepnete na ultra-širokoúhlou čočku a můžete opět fotit makro snímky.

Předchozí článek

Jak dopadl iPhone 13 při crash testu?

Následující článek

Čelní sklo v Apple Car by mohlo blokovat oslňující světla

Související články