iPhone 13 Satelity

Bez signálu? Žádný problém! iPhone 13 se bude umět připojit i na satelity.

Zatímco jsme si mysleli, že o chystaném iPhonu 13 víme již vše, dostaly se na internet nové a velmi zajímavé informace. Analytik Mi-Chi Kuo se domnívá, že nová řada iPhonů se bude moci připojit mimo mobilní sítě i na satelity.

V praxi by to mohlo znamenat, že s novými iPhony byste si zavolali i z míst, kde právě není k dispozici 4G nebo 5G mobilní signál. Kuo svou předpověď staví zejména na přítomnosti modemu Qualcomm X60 v iPhonech 13. Právě tento modem zajišťuje podporu připojení i na satelity nízké oběžné dráhy (LEO), konkrétně v pásmu n53.

Právě v tomto pásmu operují například satelity Starlink od SpaceX. Mnohem více se ale v souvislosti s iPhony mluví o satelitech společnosti Globalstar. Právě s touto společností by mohly navázat spolupráce poskytovatelé mobilních služeb a satelitní připojení se tak mohlo stát součástí speciálních balíčků.

Kuo dále uvádí, že Apple tuto konektivitu nehodlá omezit jen na iPhony, ale v budoucnu ji rozšířit i na další zařízení internetu věcí. Řeč je například o autonomních vozidlech či headsetech na rozšířenou realitu.

Zdroj: MacRumors

Předchozí článek

Z Applu odchází stále více důležitých zaměstnanců

Následující článek

Tip na hru - Důkaz 111

Související články

TuneUp: už známe výherce soutěže

A je to tady, po týdnu čekání tu máme vylosování naší soutěže o program TuneUp, který vám udělá pořádek v iTunes. Z celkem 57 soutěžících vyhrál 25. tweet. Záznam losování můžete samozřejmě shlédnout na videu.

iPad: první video-recenze tabletu od Apple

První dubnovou zprávu věnujeme iPadu a skvělé video-recenzi, kterou připravil uznávaný PCMAG. Ikdyž je recenze v angličtině, myslím, že i pro začátečníky nebude problém porozumět. Ve videu najdete hezké detaily jak samotného tabletu, tak operačního systému, nebo třeba GT Racing.