Nová Apple beta aktualizace opravuje problém s iPhony a rouškami

Nový software společnosti Apple pro iPhone obsahuje opravu problému s používáním iPhone s rouškou. Nejnovější iPhony používají k odemykání rozpoznávání obličeje, což znamená, že svého majitele rozpoznají téměř tak rychle, jak telefon začnou používat. Ale narazilo to na problémy s rouškami, které nevyhnutelně zakrývají obličej a nutí lidi zadávat svůj přístupový kód k otevření zařízení.

Nyní Apple nabízí řešení tím, že se spoléhá na Apple Watch. Pokud někdo nosí odemčené chytré hodinky a je poblíž, odemkne se i iPhone. Podobná funkce již dlouho existuje na počítačích Mac, které dokážou zjistit, jak daleko je telefon majitele a zda byl odemčen, a přeskočit heslo, pokud je. Na iPhonu to bude fungovat stejně. Tato funkce občas na počítačích Mac narazila na problémy, kdy uživatelé zjistili, že čekají neobvykle dlouho, než se jejich počítač odemkne, nebo vůbec nebude fungovat. Apple Watch a iPhone však neustále komunikují, což znamená, že v systému iOS mohou být spolehlivější.

Tato funkce bude i nadále vyžadovat, aby uživatelé zadávali své heslo. Nákupy budou i nadále chráněny heslem a telefon bude vyžadovat, aby uživatelé zadávali přístupový kód, i když jsou hodinky Apple Watch odemčené, aby se zkontrolovalo, zda se nic nepokazilo.

Proč nemá iPhone 12 jiný snímač?

Před vydáním iPhonu 12 někteří doufali, že bude integrovat další snímač – například snímač otisků prstů, aby jej lidé mohli snadno odemknout, když nosí roušku. Realita výroby iPhone však znamená, že o designu bylo rozhodnuto dlouho předtím, než vypukla pandemie koronaviru a tak bylo příliš pozdě na provedení změn.

Zvěsti však naznačují, že nadcházející iPhone by mohl přidat snímač otisků prstů na obrazovku nebo jinde v zařízení. Nejnovější iPad Air má ve svém tlačítku napájení snímač otisků prstů, který podle mnoha komentátorů může fungovat i v iPhonu.

Kromě toho nová beta také přináší kontroverzní sledování sledování aplikací nebo funkci ATT společnosti Apple. Tento nástroj bude vyžadovat, aby uživatelé souhlasili se sledováním.

Beta verze softwaru jsou vyvíjeny vývojářům, aby zajistily, že jejich aplikace budou fungovat s novým softwarem. Veřejná verze obvykle dorazí brzy poté, což naznačuje, že obě funkce by brzy mohly mít v rukou všichni uživatelé iPhonu.

Předchozí článek
iPhone vs Samsung

Jak si iPhone 12 vedl v testu rychlosti proti Galaxy S21?

Následující článek

Apple zainvestuje 3,6 miliardy do společnosti Kia za účelem výroby 100 000 „automobilů Apple“ ročně

Související články