Pašerák oblepený 68 iPhony čínské celníky neoklamal

Muž se pokusil propašovat 68 iPhonů přes přístav v Číně tak, že je ukryl na svém těle, všechny smartphony přilepil na části svého těla a schoval je pod oblečení. Muž, kterého 31. července objevily přístavní úřady v přístavu Qingmao v Číně, se pokusil přenést obrovské množství iPhonů přes celnici, aniž by je deklaroval, proklouznutím nedeklarovaného kanálu.

Úředníkům nic neuniklo

Úředníci s orlíma očima si však všimli některých problémů s mužem a jeho oděvem. Zatímco měl na sobě tmavě modrou košili s krátkým rukávem, zdá se, že zbytek těla byl poněkud nepřiměřený.

Inspekce odhalila 68 starých iPhonů, které byly zabalené a svázané lepicí páskou k pasu, břichu a spodní části nohou osoby, uvádí Cnbeta. Na jedné fotografii jsou tenké plastové obaly a balicí páska použity k držení iPhonů na místě na vnitřní a vnější části nohou osoby.

Podle vyprávění bylo s mužem naloženo podle dovozních předpisů. I když pašování věcí prostřednictvím celních orgánů není nic nového nebo zcela neobvyklého, nadměrné množství pašovaného zboží najednou a použitý způsob jsou neobvyklé. Přesto to není zdaleka poprvé, co se někdo pokusil přemístit tolik iPhonů přilepením na lidské tělo.

V roce 2017 byla zatčena žena za pašování 42 liber pašovaného zboží ve svém oblečení, včetně 102 iPhonů a 15 špičkových hodinek. Mezitím v roce 2015 byl na hongkongské hranici zatčen muž, který se snažil propašovat do pevninské Číny 94 iPhonů, které byly podobně připevněny k jeho tělu páskou a obalem. V každém z případů byli pohraničníci upozorněni na neobvyklé držení těla mul při chůzi.

Předchozí článek

Nové předpisy EU nařizují uživatelsky vyměnitelné baterie v produktech Applu

Následující článek

Rusko zakazuje úředníkům používat iPhony

Související články