Apple zdvojnásobil investice do svého fondu obnovy na odstranění uhlíku

Apple má investovat až 200 milionů dolarů do rozšíření svého fondu Restore Fund, projektu, který mezi Applem a partnery včetně Conservation International má za cíl financovat „přírodně založené projekty odstraňování uhlíku“. Fond obnovy byl vyhlášen v roce 2021 jako společná iniciativa pro investice do lesnických projektů. Toto bylo spuštěno s Conservation International a Goldman Sachs a bylo součástí plánů společnosti Apple, aby se do roku 2030 stala uhlíkově neutrální v celém svém podnikání – včetně dodavatelů.

Velké cíle

„Restore Fund je inovativní investiční přístup, který generuje skutečné, měřitelné přínosy pro planetu a zároveň si klade za cíl generovat finanční návratnost,“ uvedla v prohlášení Lisa Jackson, viceprezidentka pro životní prostředí, politiku a sociální iniciativy společnosti Apple. “Cesta k uhlíkově neutrální ekonomice vyžaduje hlubokou dekarbonizaci spojenou s odpovědným odstraňováním uhlíku a inovace, jako je tato, mohou pomoci urychlit tempo pokroku.”

Climate Asset Management – společný podnik mezi Pollination a HSBC Asset Management – se postará o nové investiční portfolio společnosti Apple. Cílem je odstranit jeden milion metrických tun oxidu uhličitého „za rok na svém vrcholu a zároveň generovat finanční návratnost pro investory“.

Apple a Climate Asset Management se snaží dosáhnout této finanční návratnosti investicemi do „přírodně orientovaných zemědělských projektů, které generují příjem z udržitelně řízených zemědělských postupů“. Investují také do „projektů, které chrání a obnovují kritické ekosystémy, které odstraňují a ukládají uhlík z atmosféry“.

Aby bylo možné měřit a monitorovat dopad projektů, které Fond obnovy podporuje, Apple říká, že „nasazuje inovativní technologie dálkového průzkumu… k vytvoření uhlíkových map stanovišť a lesů v oblastech projektu“.

Vlastní podnikové operace společnosti Apple jsou již bez uhlíku, ale Tim Cook pravidelně tlačí na svůj dodavatelský řetězec , aby se zavázal k dosažení stejné „obrovské“ výzvy.

Předchozí článek

Smart Ring od Applu může být schopen rozpoznat, když lusknete prsty

Následující článek

Mladí lidé nemusí být na iPhonech tak závislí, jak se předpokládalo

Související články