Apple v Indii údajně plánuje 25% produkci

Indický ministr obchodu tvrdí, že Apple má v úmyslu zvýšit svou místní výrobu na 25 % ze současných 5-7 %, ačkoli neuvedl žádný časový plán. Shri Piyush Goyal, indický ministr obchodu a průmyslu, také neupřesnil, jaká zařízení očekává, že Apple bude v zemi vyrábět. Jeho komentáře však zapadají do předchozích zpráv, že Apple hodlá do roku 2025 v Indii vyrábět jeden ze čtyř iPhonů.

Významný krok

Podle agentury Reuters Goyal hovořil na konferenci, kde propagoval Indii jako centrum výroby.

“Apple, další úspěšný příběh,” řekl Goyal. “Už nyní tvoří asi 5-7 % své výroby v Indii.”

„Pokud se nemýlím, jejich cílem je zvýšit až 25 % své výroby,“ pokračoval. “Uvedli na trh nejnovější modely z Indie vyrobené v Indii.”

Přesun do Indie přichází jako součást cíle společnosti Apple snížit závislost na čínských společnostech a přichází, protože se místo toho výrazně rozšiřuje v jiných zemích. Dodavatelé v Číně už údajně vidí dopad.

Je nepravděpodobné, že by Apple někdy mohl zcela přestat zemi používat.

Předchozí článek

Apple znovu získal prvenství na trhu smartphonů i přes 17% pokles

Následující článek

Vůz newyorské policie byl sledován za pomoci AirTagu

Související články

Apple MacBook Air: Recenze nového modelu 2011

Už od pátku mám příjemnou povinnost testovat nový MacBook Air 13,3", který mě svou Unibody konstrukcí přesvědčil, že je čas na upgrade stávajícího MacBooku Pro z roku 2008. Zda jsem udělal dobře, nebo svých 30.690 Kč investoval špatně, se dozvíte v této recenzi.

Fenomén Apple: muž si nechal vytetovat na ruku Stevea Jobse

Pokud se považujete za skalní fanoušky Apple, pak byste toto hodnocení možná měli přehodnotit. Několikrát bylo již možné se dočíst o lidech, kteří si dočasně nechali vytetovat Stevea Jobse nebo logo Apple na ruku, ale Dan Uricoli to donesl ještě dál - nechal si udělat permanentní tetování obličeje Stevea Jobse.

Přechod na OS X: jaké aplikace rozhodně neminout (1. část)

Vzhledem k tomu, že přibližně za měsíc by měla vyjít nová verze OS X (dříve Mac OS X) pojmenovaná Lion, jsme se rozhodli vám přinést aplikace, které byste na OS X rozhodně neměli minout. Navíc jsme se rozhodli vycházet již z nové verze, Lionu, která je již v dnešní testovací verzi velmi stabilní a přináší několik novinek, které by jinak, pokud by jsme na tento systém pohlíželi ze Snow Leopardu, nebyly tak aktuální.