TSMC získává vládní souhlas s výrobou 2-nanometrových čipů

Kde jinde bychom měli nalézt nejpokročilejší procesory, než právě v zařízeních od Applu. Tchajwanský regulátor životního prostředí dal dodavateli Apple TSMC povolení postavit dosud nejpokročilejší procesorové zařízení, které bude od roku 2023 vyrábět 2-nanometrové čipy.

Výrobce procesoru TSMC údajně již plánuje 3-nanometrové čipy pro „iPhone 14 “ (který má přijít v roce 2022) a Apple koupil celou svoji kapacitu. Nyní však společnost zahájí výstavbu nového závodu v Hsinchu na Tchaj-wanu, který bude vyrábět 2nanometrové procesory.

Továrna už je schválená, teď už ji jen postavit

Podle Nikkei Asia schválil tchajwanský výbor pro kontrolu životního prostředí návrh TSMC. Nyní je v plánu zahájit stavbu budovy počátkem roku 2022, přičemž zařízení bude instalováno do roku 2023.

„Polovodič je jedním z nejdůležitějších odvětví ekonomického růstu Tchaj-wanu,“ řekl Lin Chuan-neng, náměstek pro ekonomiku. „Vláda pomůže TSMC dosáhnout cílů v oblasti životního prostředí a bude pokračovat v budování pokročilých technologií.“

Nový závod má být postaven na ploše přibližně 50 akrů v městečku Ba-šan ve městě Hsinchu. TSMC odhaduje, že to bude vyžadovat 98 000 tun vody každý den. Do roku 2025 chce TSMC použít 10% recyklované vody a poté 100% do roku 2030.

TSMC samostatně staví nový 5 nanometrový závod v Arizoně a údajně také zvažuje nový závod v Německu.

Tchajwanský souhlas s novým závodem přichází poté, co Intel oznámil svůj záměr dohnat slévárny čipů, jako je TSMC.

Předchozí článek

iOS 15 Beta 4: Změny v Safari, sdílení Vzpomínek a nová zkratka.

Následující článek

Apple varuje před náhradními bateriemi pro AirTag obsahujícími bitteranty

Související články
Číst více

Vítejte na novém iPhoneTips.cz

Příspěvek, který právě čtete, se mi nepíše snadno, přesto jsem se na jeho publikování těšil již několik měsíců. Proč? Určitě již tušíte odpověď – magazín iPhoneTips.cz se vrací po více jak roce opět k životu a navíc v zcela novém designu a s chutí dělat magazín pro fanoušky Apple ještě lépe.

Turnaj v Train Conductor: Vyhlášení výsledků

Jak asi všichni víte, probíhala na našem webu soutěž o sluchátka iLuv v hodnotě 899,-. Byl to těžký boj. Pořadí se ze dne na den dost razantně měnilo, avšak výherce byl jen jediný a to Karel Sova alias krtec3k s 135 811 body. Na prvním místě byl již od Soboty a to mu naštěstí vydrželo.