4 nejlepší celosvětově prodávané smartphony v 2. čtvrtletí byly iPhony

Podle průzkumu řada Apple iPhone 12 dominovala na trhu smartphonů z hlediska podílu na výnosech a objemu prodeje ve fiskálním 2. čtvrtletí letošního roku.

Apple vyjádřil, že iPhone 12 zaznamenává rekordní zájem a je velmi populární na několika světových trzích. Nový výzkum podporuje toto tvrzení údaji, které ukazují, že řada 5G iPhone zabírá ve druhém fiskálním čtvrtletí roku 2021 více než 12% celosvětového objemu prodeje.

Zpráva z Counterpoint Research pokrývající globální tržby a objem ukazuje, že iPhone je na dominantním postavení na trhu. I ten nejméně oblíbený z nových modelů, iPhone 12 mini, dosáhl na šesté místo v celosvětových příjmech.

Apple láme rekordy

Celosvětové tržby ze smartphonů překonaly ve fiskálním 2. čtvrtletí letošního roku 100 miliard dolarů a vytvořily tak rekord. Nejoblíbenější zařízení patřila také k nejdražším, což zvyšovalo průměrnou prodejní cenu a výnosy smartphonů mnohem výše. iPhone 12 Pro Max generoval nejvyšší příjmy jediného zařízení v celosvětovém měřítku a byl také nejprodávanějším modelem v USA.

Téměř všechny modely v seznamu deseti nejlepších výnosů měly 5G, s výjimkou Apple iPhone 11 a iPhone SE . Prémiové smartphony s cenou přes 400 USD přispěly k 65% celosvětových tržeb 100 miliard USD.

Grafy tržeb a objemu prodeje poskytované společností Counterpoint

Podle zprávy si Apple také udržel první čtyři místa v objemu globálního prodeje. Pouze iPhone 12, iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Pro a iPhone 11 tvořily více než 12% podílu na trhu se smartphony. iPhone 12 mini se nedostal do první desítky v objemu prodeje, přestože byl šestý v generovaných tržbách, což znamená, že levnější smartphony se prodávaly v mnohem větších objemech jako vstupní modely Apple.

Samsung a Redmi ovládli spodní polovinu objemového grafu se smartphony, které se na trhu prodávají za méně než 250 $. Asijský, latinskoamerický a indický trh řídily tento segment kvůli poptávce po cenově dostupných smartphonech.

Apple v uplynulých letech nehlásil objemy prodeje ani průměrné prodejní ceny. To ztěžuje určení přesnosti analytiků v takových předpovědích.

Společnost Apple zaznamenala ve druhém čtvrtletí rekordní výsledky a očekává, že iPhone bude i nadále lámat rekordy do třetího čtvrtletí kvůli zadržené poptávce a pokračujícím prodlevám v dodavatelském řetězci. Společnost dále posílila prodej iPhonů novou fialovou barvou své nejprodávanější řady iPhone 12.

Předchozí článek

Nová sluchátka Applu? V přihlášce FCC se objevily Beats Studio Buds

Následující článek

Předplatné Twitter Blue je na spadnutí. Zde je seznam všech benefitů.

Související články

BBC: značka Apple vyvolává náboženskou euforii

Ano, slýcháváme to často. My, uživatelé Apple produktů, jsme prý ovce. Kupujeme si předražené přístroje jenom kvůli tomu logu jablka co se pyšní vzadu na iPřístroji. Samozřejmě to není názor úplně všech, přesto je to početná skupina. A tato skupina se nyní může ohánět vědeckým důkazem!