iphone 13 fotoaparáty

iPhone 13 je nepatrně silnější

Nové technologie používané v řadě iPhone 13 mohou vést k o něco silnějšímu krytu, spolu s přepracovaným a znatelně větším nárazem fotoaparátu. Řada iPhone 13 by měla být uvedena na trh koncem roku 2021 s několika malými změnami v celkovém designu. iPhony 12 měly výrazné designové revize, takže Apple pravděpodobně trochu změní i podobu nadcházející řady iPhonů.

Rozdíly v rozměrech budou jen malé

Podle schémat bude pouzdro silnější o 0,17 mm. Publikace také říká, že návrhy odhalené schématy se shodují s fiktivními modely, které předvádí Unbox Therapy. Náraz kamery bude mít také větší tloušťku v celé řadě iPhonů 13. iPhone 13 bude mít náraz fotoaparátu 2,51 mm, u iPhonu 12 je to až 1,5 mm až 1,7 mm. iPhone 13 Pro bude mít mnohem silnější náraz kamery a to 3,65 mm.

MacRumors spekuluje, že nerovnosti fotoaparátu se zesilují, aby se snížily výčnělky objektivu na zadní straně zařízení. Apple provedl podobnou změnu designu s fotoaparáty iPad Pro.

Jak je vidět na videu Unbox Therapy, zvětší se také náraz fotoaparátu. Rozměry uvedené pro iPhone 13 Pro budou přibližně 36 mm x 37 mm, což je velikost obdobná jako u iPhone 12 Pro Max. To znamená, že modely iPhone Pro mohou mít v příští generaci podobné schopnosti fotoaparátu.

Úniky této povahy obvykle pocházejí od výrobců příslušenství, kteří dostanou měření Apple pro iPhone dříve, aby mohli navrhovat pouzdra. Protože zdroj schémat a fiktivního modelu není znám, je obtížné určit přesnost úniků.

Očekávejte, že řada iPhone 13 bude oznámena na akci Applu v září. Mezi vyhlášená vylepšení patří lepší kamerový systém, 120Hz displej ProMotion a Touch ID v bočním tlačítku.

Předchozí článek

Zoom získal přístup ke speciálnímu API fotoaparátu u iPadu

Následující článek

Sedm dodavatelů Apple se připojilo k čínským programům nucených prací

Související články

iPhone 5: nové spekulace, ale dočkáme se ho vůbec tento rok?

Blíží se WWDC 2011 a tak nepřestávají utuchat spekulace o novém iPhone 5 - spíše naopak, je jich čím dál více. Při představování WWDC 2011 jsme se dočkali sloganu "Join us for a preview of the future of iOS and Mac OS X." Tento slogan nás v praktické míře utvrdil, že nového iPhone 5 se na novém WWDC poprvé nedočkáme - minulé roky totiž byl na této události iPhone vždy představen (od roku 2007).