Samsung Galaxy S21 vs Apple iPhone 12

Nejnovější vlajková loď společnosti Samsung je tu. Samsung Galaxy S21 se očekával v březnu nebo v dubnu, pokud by se řídil běžným časovým harmonogramem, ale letos společnost Samsung chtěla začít brzy. A protože poslední iPhone nepřišel v září, jak je obvyklé, ale o několik týdnů později, přistály největší telefony předních telefonních značek mnohem blíže k sobě než kdykoli předtím.

Souboj velikánů, který je lepší?

Telefon Samsung se dodává ve třech různých verzích, S21, S21 +, která je o chlup větší, a S21 Ultra, která používá prémiovější materiály a má fotoaparát navíc. S21 přímo navazuje na loňský model S20, ale v překvapivém kroku od Samsungu je levnější. To znamená, že je to téměř přesná cenová shoda pro Apple iPhone 12.

Nejnovější spuštění iPhonu od Applu také odhalilo několik zařízení. K dispozici je iPhone 12, menší a levnější verze s názvem iPhone 12 mini a dva modely s extra fotoaparátem a dražšími materiály, iPhone 12 Pro a větší iPhone 12 Pro Max.

Samsung Galaxy S21 a Apple iPhone 12 mají více společného než je jejich cena, i když existují také velké rozdíly. Abychom vám pomohli s výběrem, začněme s podobnostmi.

Obrazovka

Poprvé Apple nasadil OLED obrazovku do své běžné vlajkové lodi – iPhone 11 měl LCD displej. Společnost Samsung již řadu let uvádí OLED displeje do své řady Galaxy S.

Displej pro iPhone měří 6,1 palce s vysokým rozlišením 460 pixelů na palec (ppi). Na Samsung Galaxy S21 měří obrazovka 6.2 palce a má mírně nižší hustotu pixelů: 421 ppi.

Bezpečnost

iPhone má propracovaný systém rozpoznávání obličeje, který je dostatečně bezpečný, aby vám umožnil odemknout telefon a dokonce provádět platby pouhým umožněním telefonu rozpoznat váš obličej.

Samsung má také rozpoznávání obličeje, ale není to považováno za bezpečné. Přesto má v rukávu skvělou alternativu. Má snímač otisků prstů, který je uložen v samotném displeji.

5G

iPhone 12 je prvním 5G iPhone, ačkoli telefony Samsung již nějakou dobu mají super-rychlé připojení. Oba tyto telefony jsou schopné velmi vysoké rychlosti dat, za předpokladu, že vaše síť má stožáry, které ji podporují – ještě zdaleka není všude.

Nabíjení

Oba telefony jsou schopné bezdrátového nabíjení. Umístěte sluchátko na kompatibilní nabíječku a pohodlně se nabíjí. Apple má speciální nabíjecí podložku MagSafe, prodávanou samostatně, která se připevní k iPhone 12.

Parametrů k porovnání je tu mnohem více. Telefony jsou si velmi podobné a jde o velkou konkurenci, kdo je však věrný Androidu, tak obvykle zůstane u Androidu a příznivci iPhonů si většinou nedovolí zradit svou příslušnost k Applu.

Předchozí článek

iPhone 6S natočil svůj pád z 600 metrů a přežil

Následující článek

Apple plánuje tenčí špičkový MacBook Air

Související články

AirPlay: funkce nového iOS 4.2, kterou si rozhodně zamilujete!

Včerejší update iOS na verzi 4.2.1 přinesl kromě již zmíněného hledání ztraceného iPhone také další vychytávky, které by vám neměli uniknout. Osobně jsem se zamiloval do funkce pojmenované AirPlay, která, jak již její název napovídá, umožňuje pouštět multimédia bezdrátově. Podívejte se na video, které jasně demonstruje sílu AirPlay a přečtěte si naše zkušenosti s touto zajímavou vychytávkou.