Amazing Breaker: lepší než Angry Birds, tvrdí vývojáři této hry

Pokud Vás baví hry typu Angry Birds, můžu Vám slíbit, že tato hra je v mnoha aspektech lepší, než prve zmíněný titul.

Abych se přiznal, hru jsem si stáhnul po přečtení krátkého popisku, ve kterém se psalo “Better than Angry Birds!“ (lepší než A.B.) a já, jako fanoušek naštvaných ptáku, jsem si to chtěl ověřit. Po pěti levelech jsem měl jasno, hra není jen další z mnoha kopií, ba naopak v mnoha bodech je originálnější a zábavnější.

Cílem hry je zníčit alespoň 90% ledové sochy, k čemuž využijete širokou paletu bomb: Spike Bomb (obyčejná vybuchující bomba), Ghost Bomb (dokáže proletět ledem), Helicopter Bomb (prolétává ledem a zanechává po sobě vybuchující krystaly), Split Bomb (rozdělí se na tři menší bomby, které je pak nutné nějakou jinou bombou odpálit) atd. Velké množství arzenálu vede k mnoha strategickým možnostem, protože bomby lze kombinovat a měnit jejich pořadí.

Některé ledové sochy jsou jak obrazy geniálního malíře, grafická stránka hry je opravdu na skvělé úrovni. Stejně tak samotné výbuchy a následovné trhliny působí realisticky. Sochy jsou navíc navržené tak, aby odpovídaly stoupající obtížnosti hry, zatímco na začátku to bude, hlavně vystřel a doufej ve velké bum, v dalších úrovních bude potřeba pečlivé míření a rozvaha. Jako u Angry Birds i zde získáváte ocenění v podobě max. tří hvězd za level, ale musím říct, že v této hře je to mnohem obtížnější, protože Vám sem tam zbyde malinký kousek ledu, který je téměř nemožné zničit.

Hra obsahuje přesně 100 rozmanitých úrovní a na dalších se podle autorů usilovně pracuje. Je zde také mnoho achievementů, takže o zábavu máte postaráno. Hru by byl hřích nedoporučit a já jí tedy dávám 90% a hrál jsem ji ve verzi 1.15.

Amazing Breaker – 0.79€ – Appstore

168 comments
  1. Hezký stránky, chodim sem pravidelně, jen škoda že někdy recenzujete tak starý hry, např. toto jsem hrál o prázdninách minulýho roku:-)

Komentáře jsou uzavřené.

Předchozí článek

Servis 24: internetové bankovnictví České spořitelny pro iPhone

Následující článek

JailbreakTips #2: MissionControl - o něco lepší multitasking

Související články

Footballz!: nová arkáda v AppStore priamo zo Slovenska

Slovenská spoločnosť Inlogic Software vstúpila do AppStore-u s debutovou aplikáciou Radio player (Czech Republic, Slovakia,...), ktorá je, dá sa povedať, úspešná. Množstvo z dostupných rádií sa prebojovalo na prvé priečky AppStore-u v danej krajine, Česko a Slovensko nevynímajúc. Na tento úspech by chceli naviazať aj ich prvou hrou pre platformu iPhone s názvom Footballz! Ide o jednoduchú arkádovú hru, ktorá však má niečo do seba...

iPhone OS 4.0: video recenze nových funkcí

Jak jsme vám již naznačili v článku věnovaném iPhone OS 4.0, nových funkcí je opravdu dost. Na ty nejvýznamějsí vychytávky jako multitasking, nový mailový klient, složky, digitální zoom fotoaparátu, možnost psát na bluetooth klávesnici, nebo třeba novinky ve fotkách se můžete kouknout v rychlé anglické video představení.

Angry Birds Halloween: Jsou zpět a zase naštvaní!

Angry Birds se staly obrovským hitem na AppStore (recenze zde), proto bylo pokračování jen otázkou času. Autoři se rozhodli využít téma blížícího se Halloweenu a zakomponovali ho šikovně do hry. Kdože to je zpět? Ptáci! A na koho jsou naštvaní? Na prasátka! A cože to slaví? Halloween!