Gmail na iOS: klient pro iPhone, iPad a iPod touch je na AppStore

Možná si ještě pamatujete nedávnou zprávu o tom, jak Google musel stáhnout Gmail z AppStore kvůli problémům s notifikacemi. Druhá “premiéra” se ale Google pravděpodobně povedla, protože v mém iPhone i iPadu už používám velice povedeného klienta pojmenovaného logicky Gmail.

Možná si ještě pamatujete nedávnou zprávu o tom, jak Google musel stáhnout Gmail z AppStore kvůli problémům s notifikacemi. Druhá “premiéra” se ale Google pravděpodobně povedla, protože v mém iPhone i iPadu už používám velice povedeného klienta pojmenovaného logicky Gmail.

Hlavní levé menuPřehled zpráv

Při prvním seznámení s aplikací vás určitě potěší grafika a rozložení uživatelské rozhraní. Jak sami můžete posoudit na obrázcích, ovládací prvky při prohlížení i psaní mailů jsou vždy na “správném místě”, konkrétně v dolní a horní liště. Vývojáře musím pochválit, že na obrazovku iPhohu dokázali vtěsnat opravdu maximum funkcí, které budete v mobilní verzi potřebovat.

Nová zpráva v aplikaci Gmail Vyhledávání v Gmailu

Popisovat jednotlivé ovládací prvky myslím není třeba, vzhledem k tomu, že je Gmail pro iOS zdarma a všem majitelům tohoto free mailu doporučuji tento klient minimálně na pár dní vyzkoušet. Osobně mi přišel Gmail oproti aplikaci Mail možná o něco málo pomalejší, na druhou stranu s maximem ovládacích prvků přístupných rychleji, než v aplikaci od Apple. Záleží na vás, kterou aplikaci nakonec bude používat, já se rozhodnu až za pár dní… 🙂

Gmail – Zdarma -AppStore link (pro iPhone i iPad)

79 comments
  1. Nemá cenu stahovat. Za prvé není zde možnost multiúčtu (ale to je jasný, když to je app na gmail). Rozhraní je skoro stejný jak to webový. a můžete skrze něj posílat jen fotky. Zůstávám u základní aplikace.

  2. tez zustavam u puvodniho mailu, nebot tenhle gmail nez naskoci, tak to trva hodne dlouhou dobu 🙂

Komentáře jsou uzavřené.

Předchozí článek

Major Mayhem: střílečka, která procvičí vaši přesnost a pohotovost

Následující článek

Spekulace: iOS 5.0.2 za dveřmi, verze 5.1 vylepší Siri

Související články

Flight Control HD: nejdříve na Steamu, pak na Mac AppStore

Firemint, vývojář oblíbených her jako Real Racing či Flight Control nyní oznámil, že připravovaná casual hra Flight Control HD, velmi oblíbená na iOS zařízeních, bude dostupná jak pro Mac, tak i pro PC. O verzi pro Mac se již nějakou dobu ví a počítalo se, že se Flight Control objeví exkluzivně na Mac AppStore, který byl měl být dostupný někdy okolo ledna.

Apple: nově největší výrobce smartphonů, nyní předstihl i Nokii

Applu se daří jeden úspěch za druhým. Jinak už se snad ani nedá vysvětlit, že za pouhé čtyři roky se mu podařilo se vyšplhat až na tu nejvyšší příčku v prodeji smartphonů na světě. Jeho konkurent, který byl ještě v prvním kvartálu stále na prvním místě, Nokia, se nyní potýká s finančními problémy a její prakticky jedinou nadějí je nový systém Windows Phone 7 s kódovým označením Mango.