Oficiálně: Steve Jobs představí 6. června iOS 5, Lion a iCloud

Tak už jsme se dočkali i oficiálně a nemusíme dále spekulovat. Apple uveřejnil dnes tiskovou zprávu a 6. června na WWDC 2011 tedy budou představeny jak novinky pro dva hlavní operační systémy od Apple (iOS a Mac OS X), ale tak i iCloud, nová služba Apple.

Tak už jsme se dočkali i oficiálně a nemusíme dále spekulovat. Apple dnes uveřejnil tiskovou zprávu a 6. června na WWDC 2011 tedy budou představeny jak novinky pro dva hlavní operační systémy od Apple (iOS a Mac OS X), ale tak i iCloud, nová služba Apple.

iCloud by měla být služba, o které už se spekuluje velmi dlouhou dobu. Mělo by se jednat o datové úložiště na síti místo vašeho harddisku. Detailnější informace zatím samozřejmě k iCloud nemáme, ale mělo by se tedy jednat např. o přehrávání hudby, filmů apod. z vašeho webového úložiště do vašeho Apple zařízení (spíše by se tedy mělo jednat o zařízení s iOS, tj. iPhone, iPad či iPod touch).

Co se týče novinek k Mac OS X Lion či iOS 5, tak jsme se nových zajímavostí také nedočkali – vše bude představeno až v pondělí 6. června. Mimojiné by jsme se ale v iOS 5 měli dočkat vylepšeného notifikačního systému či widgetů. Také by měla zbýt podpora jen pro zařízení s procesory Apple A4 a A5 (iPhone 4, iPod touch 4. generace, iPad a iPad 2), o čemž jsme vás nedávno informovali. V případě Mac OS X Lion se možná dokonce dočkáme (jak jsme také psali) jeho finálního uvedení, nebo možná alespoň uvedení GM (Golden Master) verze.

Těšíte se? A co očekáváte od nového iOS 5, Lionu či iCloudu vy? Podělte se s námi v diskuzi!

154 comments
  1. No nevim kdepak jste vzal informaci, že budou podporována pouze zařízení s A4 a A5? Toto v tiskové zprávě není ani slovo. A o tom co bude v iOS a jestli to bude iOS5 také nic. Hmmm zajímavý překlad.

    1. Dolní část článku jsou spekulace, stejně jako pořádně nevíme o čem iCloud bude. Každopádně jak píšu – “Co se týče novinek k Mac OS X Lion či iOS 5, tak jsme se nových zajímavostí také nedočkali – vše bude představeno až v pondělí 6. června”.

    2. Dolní část článku jsou spekulace, stejně jako pořádně nevíme o čem iCloud bude. Každopádně jak píšu – “Co se týče novinek k Mac OS X Lion či iOS 5, tak jsme se nových zajímavostí také nedočkali – vše bude představeno až v pondělí 6. června”.

  2. už sa o tom povráva dlhšie, že iOS 5 bude iba pre A4 a A5… uvidíme nechame sa prekvapiť. Osobne sa nato veľmi teším… 🙂

  3. už sa o tom povráva dlhšie, že iOS 5 bude iba pre A4 a A5… uvidíme nechame sa prekvapiť. Osobne sa nato veľmi teším… 🙂

  4. DPC, mám na 3GS 32GB záruku ještě 12měsíců a apple zruší podporu zařízení i když se 3GS dá ještě zakoupit??? To mi hlava nebere.

    1. Mozno to bude presne ako s 3G: update bude zabezpeceny ale nie vsetky ficrs pojdu

  5. Dá se někde v pondělí sledovat stream této konference?

Komentáře jsou uzavřené.

Předchozí článek

Mac OS X Lion: dříve, než jsme čekali?

Následující článek

iWork na AppStore: nově dostupný i pro iPhone a iPod touch

Související články