iPhone nano a MobileMe zdarma: překvapivé letní novinky?

V létě nás čekají opravdu zajímavé novinky – Wall Street Journal totiž přinesl velmi zajímavou zprávu ohledně možného oznámení iPhone nano a s ním i zpřístupnění MobileMe zcela zdarma v létě.

V létě nás čekají opravdu zajímavé novinky – Wall Street Journal totiž přinesl velmi zajímavou zprávu ohledně možného oznámení iPhone nano a s ním i zpřístupnění MobileMe zcela zdarma.

Nejdříve něco k novému iPhone nano. On samotný by měl být cenově postavený velmi nízko oproti stávajícím “obyčejným” iPhone. Co je ale mnohem zajímavější, než cena, je předpokládaný samotný vzhled této novinky – prý by měla dostat displej od kraje ke kraji, což znamená, že home button budete v tomto případě hledat marně. Jak se Apple s tímto problémem popere, je zatím ve hvězdách. Samotný nano by měl být osekaný hlavně osazenou pamětí – někteří dodávají, že bude velmi malá nebo dokonce žádná (určená jenom pro samotný systém). Sám bych souhlasil spíš s první domněnkou – pokud by totiž nebyla v iPhone nano žádná paměť, nebylo by možné vůbec instalovat aplikace a tím by iPhone nano určitě přišel o obrovské plus všech iOS zařízení. Zajímavostí také je, že iPhone nano by mělo jít ovládat plně pomocí hlasu – náhrada za absenci home buttonu to ale samozřejmě není, nedokáži si např. představit používání v nějakém hlasitém prostředí.

Malá pamět iPhone nano ale velmi souvisí s další novinkou – MobileMe by mělo být od léta zdarma. Počítá se totiž s tím, že samotný iPhone nano by streamoval veškerá média z MobileMe – a to obrázky, hudbu nebo dokonce i videa, což zní určitě velmi zajimavě – iPhone nano by se totiž stalo tzv. “cloud” zařízením, která zatím velkou díru do světa neudělaly a Apple by to mohl změnit.

Věříte, že se letos dočkáme menší verze iPhone?


Nový letní line-up Apple by se měl tedy skládat nejen z iPhone 5, ale i z úplně nového iPhone nano a navíc zpřístupnění MobileMe všem zdarma.

7 comments
  1. Tak na toto zariadenie a jeho spracovanie som fakt zvedavý. Celkom sa mi aj páči že by som mohol vlastniť aj menšiu verziu iPhonu. Dúfam že bude za nejakú rozumnú cenu. Napr. za cenu 3G[s]. To by ma fakt potešilo.

  2. nepotřebuje zmenšovat/zvětšovat ! jde o to že (asi) nebude mít přední kameru, menší display a to za účelem snížení ceny a tím expandování na trh protože ne každý dá za mobil 20 000

Komentáře jsou uzavřené.

Předchozí článek

BeCreative: prebuďte svoju kreativitu a vyhrajte tričko

Následující článek

Task Eater: pěkný úkolovník pro nenáročné

Související články

Apple iOS 4.3 Beta: nové gesta a funkce zachycené na videu

Včera jsme vám psali o něčekaném uvedení iOS 4.3 Beta, která kromě velice diskutované funkce proměnit iPhone ve WiFi HotSpot, odhalila také směr, jakým se Apple bude ubírat na poly dotykového ovládání. Prohlédněte si včerejší video z kanálu CNET, na kterém jsou všechny gesta 4 a 5 prsty velice pěkně zachyceny!