iPhone 15 nebude mít polovodičová tlačítka

Dodavatel Applu Cirrus Logic v dopise svým akcionářům zdánlivě potvrdil, že iPhone 15 nebude mít tolik zvěstovaná polovodičová tlačítka. V říjnu analytici společnosti Apple navrhli, že přepínač ztlumení, hlasitost a tlačítka napájení budou u modelů iPhone 15 Pro nahrazeny polovodičovými součástmi. Tato změna, i když je kontroverzní, by zlepšila vodotěsnou integritu zařízení a přidala nová gesta.

Ke změně letos nedojde

Dopis akcionářů od Cirrus Logic, však mohl potvrdit, že ke změně letos nedojde.

“To znamená, že mezi příležitostmi HPMS, o kterých jsme diskutovali, se již neočekává, že nový produkt, o kterém jsme v předchozích dopisech pro akcionáře uvedli, že má být uveden na trh letos na podzim, přijde na trh, jak bylo plánováno,” píše se v dopise.

“Vzhledem k tomu, že v tuto chvíli máme omezený přehled o budoucích plánech našich zákazníků s tímto produktem, odstraňujeme příjmy spojené s touto komponentou z našeho interního modelu.”

Vysoce výkonný smíšený signál (HPMS) společnosti Cirrus Logic by byl nezbytný pro zajištění haptických ovladačů požadovaných pro polovodičová tlačítka.

V dopise se dále uvádí, že dodavatel očekává uvedení nového komponentu na trh v roce 2024.

V dubnu analytik společnosti Apple Ming-Chi Kuo oznámil, že Apple opustil přidávání polovodičových tlačítek na iPhone 15 Pro kvůli problémům s výrobou.

Očekává se, že Apple oznámí iPhone 15 Pro během události v září 2023. Mohl by mít zaoblený titanový rám s novým periskopickým teleobjektivem.

Předchozí článek

Budoucí řemínek Apple Watch dokáže detekovat i ty nejmenší pohyby prstů a gesta

Následující článek

Po letech mlčení Apple konečně prozradil, kolik uživatelů App Store má v Evropě

Související články

Blog: zkušenost s emailovou podporou Apple, která mi vyrazila dech

Rozhodl jsem se vám napsat netradiční článek o mé zkušenosti s emailovou podporou online obchodu iTunes (potažmo AppStore), která mě přesvědčila, že firma Apple o své zákazníky opravdu pečuje. Má komunikace s pracovníkem jménem Rushikesh byla pro mě překvapením, protože s takto osobním a vstřícným přístupem jsem se na helpdesku ještě nesetkal.