iPhone 14 nedokáže pokaždé detekovat autonehodu

Nový test funkce Crash Detection u modelů iPhone 14 a Apple Watch ukazuje, kdy se úspěšně spouští – a kdy ne. Na videu z Wall Street Journal řidič demoličního derby opakovaně najel do dvou různých vozidel. V autě nosil Apple Watch Ultra s modelem iPhone 14 a Google Pixel, který umí detekovat i bouračky.

Jak test dopadl?

Dále byly do každého vozidla vedle sebe umístěny také iPhone 14 a Google Pixel. Testování ukázalo, že Apple Watch nošené řidičem byly úspěšné při detekci pádů. iPhone však nezaznamenal žádný z nárazů uvnitř prvního vozu.

Pixel detekoval jednu havárii uvnitř vozidla řidiče, ale ani jeden telefon se v autě, do kterého narazil, nevybil.

S vozem číslo dvě ho testeři projeli, než havarovali, aby si smartphony myslely, že je legitimní. Ale opět, pád nespustil chytré telefony.

Když WSJ kontaktoval Apple a Google s výsledky, Apple řekl, že nedostatek dat může být důvodem, proč iPhone 14 nezjistil pády. Možná to bylo proto, že nebyl připojen k CarPlay , nebo tester neprojížděl kolem vozidla dostatečně dlouho.

Další havárie

Další YT kanál testoval funkci iPhone 14 Crash Detection 21. zář . Během tohoto testu iPhone úspěšně detekoval havárii.

A 13. září Apple zveřejnil video ukazující, jak funkce funguje. Spoléhá na gyroskop s vysokým dynamickým rozsahem, akcelerometr, GPS, barometr a mikrofon.

Pomocí těchto dat pak zařízení pomocí složitých algoritmů zjistí, kdy došlo k vážné autonehodě. Crash Detection funguje na iPhone 14, iPhone 14 Pro, Apple Watch SE druhé generace, Apple Watch Series 8 a Apple Watch Ultra.

Předchozí článek

Apple iPhone 14 Plus byl původně „iPhone 14 Max“

Následující článek

Apple iPhone 14 Pro Max má nejlepší displej na světě

Související články

Modern Combat 2: Nejlepší 3D multiplayerová hra dobyla AppStore

A je to tady, jedna z nejočekávanějších her pro iPhone byla dnes umístěná na AppStore. O jaké hře je řeč? Přece o Modern Combat 2: Black Pegasus, která kromě dokonalé grafiky pro Retina displej, možnosti využít gyroskop, 15 zbraní a mnoho dalšího, přináší také 4 multiplayer módy, které může hrát až 10 hráčů současně! Pojďme se na Modern Combat 2 podívat detailněji.