Pohled do vnitřností iPhonu 13 Pro odhaluje masivní baterii a lepší pole kamer

Jak vypadá iPhone 13 zvenku, to vidí každý, ale jak vypadá uvnitř? Specialista na opravy z iFixit provedl své obvyklé rozbití iPhonu 13 Pro od společnosti Apple , přičemž počáteční zpráva zdůraznila masivní baterii telefonu, vylepšenou kameru TrueDepth a drobné vylepšení vnitřního rozložení telefonu.

Stejně jako iPhone 13 a mnoho předchozích modelů, je iPhone 13 Pro utěsněn lepidlem a jeho kabely displeje jsou opět umístěny na levé straně šasi. Tyto kabely se připojují k podsadité logické desce, která byla v pouzdře posunuta nahoru, aby se do ní vešla baterie ve tvaru písmene L, design vypůjčený z iPhonu 12 Pro Max.

Rozdíly oproti iPhone 12 Pro

Podle iFixit má článek baterie 3 095 mAh kapacitu 11,97 watthodin s měřenou kapacitou 12,11 Wh. To je srovnatelné s 10,78 Wh baterií nalezenou v loňském iPhone 12 Pro. Specialista na opravy uvádí, že baterii iPhonu 13 Pro lze vyměnit, ale v takovém případě se spustí výstražné upozornění před použitím ersatz dílů.

Aby se zmenšila velikost „zářezu“ iPhonu, má letošní řada TrueDepth kompaktní design, který kombinuje protipovodňový osvětlovač a bodový projektor do jednoho modulu umístěného mezi barevnými a IR kamerami směřujícími zepředu. Od roku 2020 společnost Apple namísto připevnění součásti k displeji telefonu nainstalovala do pouzdra reproduktor do uší. Tvar reproduktoru se posouvá z obdélníku na čtverec, ačkoli je nepravděpodobné, že by změna ovlivnila kvalitu zvuku.

Na zadní straně je trojitý fotoaparát iPhonu 13 Pro větší než u iPhonu 12 Pro, pravděpodobně bude představovat větší a lepší širokoúhlou střílečku, nový teleobjektiv s 3x optickým zoomem a rychlejší ultraširoký modul s automatickým zaostřováním.

Bližší pohled na logickou desku a blízké interní prvky odhalí kombinovaný digitizér a kabel displeje, který spojuje přepracovaný kabel senzoru. V předchozích iPhonech byly kabely digitizéru a displeje individuálními díly, které vyžadovaly samostatné konektory. Letošní iPhone obsahuje také označení na stínění procesoru A15 Bionic.

Nakonec se Taptic Engine v iPhone 13 Pro jeví menší než iPhone 12 Pro, ale iFixit naměřil zařízení s hmatovou zpětnou vazbou na 6,3 gramů a 869,4 mm3. To je u modelu 12 Pro srovnatelné s 4,8 gramy a 764,27 mm3.

Předchozí článek

Phoetic – Dejte slovům tvar

Následující článek

Kyslíkový senzor v Apple Watch 6 je stejně dobrý jako nemocniční vybavení

Související články

BBC: značka Apple vyvolává náboženskou euforii

Ano, slýcháváme to často. My, uživatelé Apple produktů, jsme prý ovce. Kupujeme si předražené přístroje jenom kvůli tomu logu jablka co se pyšní vzadu na iPřístroji. Samozřejmě to není názor úplně všech, přesto je to početná skupina. A tato skupina se nyní může ohánět vědeckým důkazem!