NemusSync: synchronizace Google kalendáře

iPhone byl již v době svého uvedení vybaven vynikající podporou pro Gmail (IMAP připojení, podpora štítků, složek na serveru), ale podobně kvalitní podpora pro synchronizaci kalendářů chyběla. Jedinou možností bylo synchronizovat kalelendář v iPhonu se stolním počítačem oproti Outlooku na Windows a iCalu na Macu, ve kterých je možné Google kalendáře odebírat. Řešení je to sice funkční, ale nepříliš efektivní – možnost kdykoliv v “terénu” zadat novou událost a over-the-air aktualizovat je k nezaplacení.

Dnes představená aplikace NemusSync přináší komfortní synchronizaci kalendářů ve formě jednoduché utilitky. Synchronizace je možná přes jakékoliv internetové připojení (EDGE, 3G, Wi-Fi) a nabízí bohaté možnosti nastavení. Aplikace umožňuje přihlášení k neomeznému množství účtů a pod každým účtem je možno odebírat neomezné množství kalendářů, dokonce je možno odebírat i sdílené kalendáře. U každého kalendáře si můžete svolit směr synchronizace z možností: iPhone -> Google, Google -> iPhone, obousměrně a ignorovat.

image001

image0032

Osobně používám Google kalendáře sdílené s kolegy a NemusSync na iPhonu zhruba rok a tato kombinace se ukázala jako velmi schopná. Prvotní synchronizace trvá delší dobu, obzvláště máte-li více objemných kalendářů, ale další “rozdílové” aktualizace jsou v případě kvalitního připojení otázkou několika sekund a ani na EDGE připojení se nijak významně neprodlužují.

Závěrem se sluší říct, že k provozu aplikace potřebujete jailbreaknutý iPhone, vzhledem k omezením daným firmwarovou politikou Apple. Toto omezení by ale mělo přestat platit s uvedením firmwaru 3.0, který dá vývojářům k dispozici API pro práci s mnoha systémovými funkcemi (kalendář nevyjímaje). Nicméně s příchodem firmwaru 3.0 by NemusSync již neměl být potřeba, protože kalendář v iPhonu by měl být provázaný na Google obdobně jako je to nyní u mailu.

A co vy? Používáte NemusSync? Nebo jinou aplikaci na synchronizaci kalendářů? A těšíte se na firmware 3.0? 🙂 Podělte s v diskusi pod článkem.

[ad]

Komentáře jsou uzavřené.

Předchozí článek

The Sims 3: video mluví za vše!

Následující článek

Toobz Free: hra s "potrubím" pro iPhone

Související články

2XL Supercross: prvotřídní motocross na iPhone

Dalším výtvorem firmy 2XL Games, která má na svědomí také například Trophylite Rally je dalšízávodní hra tentokrát na téma motocrossu. Třeba si říkáte že vás podobné věci nebaví, s touto hroumáte ale zábavu zaručenou na dostatečně dlouho. 2XL Supercross rozhodně nešpiní dobrou pověsttéto firmy.

Galcon Labs: perfektně zpracovaná strategie na iPhone!

Říká se, že méně je někdy více. Je lepší mít hru, ve které můžete dělat tolik věcí, že se v tom dokonce ztratíte, nebo hru, která je sice jednoduchá a je v ní pouze pár prvků, ale zato se s ní sžijete během pár sekund? Se hrami jako Galcon Labs se ukazuje, že to druhé je pravděpodobně pravdou.