1000 Heroz: skákací zábava s levely na několik let

Recenze skákačky 1000 Heroz, která využívá zajímavý koncept odemykání jednoho levelu každý den. Chvíli to tedy potrvá, než si všech dostupných 1000 levelů zahrajete.

Ať jsou hry na App Store jakkoliv zábavné, většina z nich má bohužel velmi nízkou trvanlinost – často se totiž stane, že k takové hře sednete a za několik hodin či za jedno odpoledne nemáte co hrát. To se vám ale určitě nestane s novou zajímavou hrou 1000 Heroz, která vám vydrží doslova několik let. V dalších odstavcích vás přesvědčím, že opravdu “nekecám”.

1000 Heroz je hra, která přichází sice s ne úplně novým, ale určitě zajímavým konceptem – totiž že se vám odemkne každý den jeden nový level. Ano, tohoto už využívali například Angry Birds, nicméně hra 1000 Heroz tento princip dotáhla až k pomyslné dokonalosti – levelů totiž není pár, ale rovnou celých 1000. Každý den se odemkne jeden nový (a tak si můžete spočítat, jak asi dlouho vám tato hra vydrží) a vy máte 24 hodin na to, abyste se co nejlépe umístili v žebříčku nejlepších časů. Levely můžete samozřejmě hrát i po uplynutí této doby, ale žebříček nejlepších už vám zůstane beznadějně zapovězen.

A o co že vlastně v této hře jde? Jedná se o takovou zajímavou skákačku – cílem vašeho snažení bude dostat se do cíle za co nejkratší čas a po cestě posbírat co nejvíce mincí. V tom vám v této chvíli budou sloužit především neohrabaní pralidé (v době psaní tohoto článku je odemknut level 11 a prehistorická doba trvá až do levelu 80), kteří mají k běhu Usaina Bolta opravdu daleko – budete tak zakopávat, mlátit se do hlavy a podobně, nicméně právě v tom spočívá ona zábava.

Na hře je skvělé také to, že každý hrdina (od toho název “1000 Heroz”) je jedinečný – tedy jinak vypadá, jinak se jmenuje, má jiný (a mnohdy velice vtipný) popisek a také vám odemkne jinou relikvii, které budete kromě všeho ostatního sbírat také. Relikvie je specifický předmět, který vám do sbírky přibyde, jakmile daný level dokončíte alespoň na stříbrnou medaili. Pokud jste ale jako já, budete se samozřejmě snažit o medaili zlatou, ovšem musím vás upozornit: už mě to stálo nemálo nervů a zlatou medaili jsem dokázal “doběhnout” pouze v jednom levelu. Možná to je mým “chatrným skillem”, ale obtížnost se mi zdá o něco vyšší než u jiných her, což vám ale na druhou stranu zajistí zábavu na dlouhé a dlouhé časy.

Aby toho ale nebylo málo, ve hře také získáváte jakési zkušenosti, díky kterým potom postupujete v síni slávy, kde máte kromě své busty vystaveny také všechny relikvie, které jste po cestě nasbírali, plus hromady peněz. Když už pro nic, tak pro zvyšování hromady mincí se hrát určitě vyplatí.

Grafika hry je velice vydařená, což platí také o hudbě v pozadí a zvukových efektech, nicméně nedokážu říct, jak moc bude prostředí a hudba atraktivní po dohrání třeba stovky levelů. V současné době totiž běháte po ledě, trávě či jakési poušti, ale podle screenshotů hry na App Store to vypadá, že tato tři prostředí vydrží až do konce, což by byla docela škoda.

1000 Heroz je ale každopádně hrou, kterou jednoduše musíte vyzkoušet. Sbírání relikvií, mincí a zkušeností vás chytí natolik, že budete někdy i odpočítávat minuty do odemknutí dalšího levelu (které se v našem časovém pástmu odemykají někdy odpoledne). Uvidíme však, zda mají vývojáři již všechny levely dopředu nalinkované, nebo zda nás ještě něčím překvapí. Moje hodnocení: 80%. Hru jsem hrál ve verzi 1.1.

1000 Heroz – 0,79€ – App Store link (iPhone)

1000 Heroz HD – 1,59€ – App Store link (iPad)

7 comments
    1. Češtinou! A na ní je krásným, že inteligentní člověk pochopí i jakoukoli modifikaci slov!!

      1. tenhle vyraz opravdu bije do oci, navic ho pravidla ceskeho pravopisu ani neznaji….

    1. To má být pravděpodobně upoutávka na jinou hru těchto vývojářů. Klikni na tu ikonku auta v hlavním menu v levém horním rohu 🙂

  1. Heleť mě tak napadlo… co si posunout čas v iPhone? 😀 ja to zkoušel na stopkách a ty se pak taky posunou třebas do předu… nešlo by to platnit na tuhle hru co se týká odemčení levelu…??? 🙂

Komentáře jsou uzavřené.

Předchozí článek

iPhone: odemknuté přístroje se v USA stávají realitou

Následující článek

Jack of All Tribes: být náčelníkem kmene může být opravdu zábava

Související články