Vůz newyorské policie byl sledován za pomoci AirTagu

Policisté z newyorského policejního oddělení objevili jeden z AirTagů společnosti Apple skrytý pod kapotou jejich auta, ale nezdá se, že by vystopovali majitele. Když bylo zařízení nalezeno, označený policejní vůz NYPD údajně hlídkoval ve čtvrti Queens v New Yorku. Podle New York Daily News nejsou k dispozici žádné podrobnosti o tom, jak bylo zařízení spatřeno.

Někdo policisty sledoval

Je pravděpodobné, že důstojníci byli upozorněni na jeho přítomnost prostřednictvím funkcí Apple proti pronásledování, které by odeslaly upozornění na jejich iPhony. Jakkoli se o jeho přítomnosti dozvěděli, prohlídka kapoty odhalila AirTag zapečetěný v malém plastovém sáčku.

“Prosím, zachovejte zvýšenou ostražitost ve světle protipolicejních nálad, které jsme viděli nejen zde, ale po celých Spojených státech,” řekla policistům šéfka newyorské policie Martine Materasso. “Dávejte na sebe pozor a buďte v bezpečí.”

Pokud někdo kdekoli najde AirTag, může jej podržet vedle svého iPhonu a přečíst si sériové číslo. Na žádost kteréhokoli policisty Apple přiřadí sériové číslo původnímu kupujícímu.

Předchozí článek

Apple v Indii údajně plánuje 25% produkci

Následující článek

iPhone 15 by mohl být prvním iPhonem s Wi-Fi 6E

Související články

Nový iPhone 4 (HD): odstartuje Apple prodej už v červnu?

V posledních 2 letech byl nový model iPhone (3G a 3GS) vždy představen na letní konferenci Apple - Worldwide Developers Conference (WWDC). Jak to tak vypadá, letos tomu nebude jinak a na konferenci 7. června se dozvíme oficiální informace o novém iPhone. Otázkou však zůstává, kdy se začne prodávat.

iPhone OS 4.0: Apple představil funkce nejlepšího mobilního OS

Včera večer Apple představil svůj nový operační systém, který bude v létě dostupný pro zařízení iPhone, iPod Touch a iPad. Nová verze iPhone OS 4 bude mohutně vylepšená stávající verze, které přibudou specialitky jako multitasking, vylepšený Mail, iBook store, nebo třeba nová herní sociální síť Game Center. Novinek bude celkem víc než 100, my se podíváme na ty nejvýznamnější.