V testech rychlosti 5G/4G je iPhone pomalejší než telefony s Androidem

Nová zpráva od společnosti Opensignal vykresluje hrubý obraz toho, jak vypadá výkon 5G u řady iPhone 12 oproti smartphonům s Androidem, které jsou používány v USA. Většina z 25 nejrychlejších 5G smartphonů skončila společností Samsung a zatímco iPhone 12 zaznamenal 2,3-násobný skok v rychlosti 5G ve srovnání s rychlostmi 4G iPhone, první 5G iPhony společnosti Apple byly umístěny pro svou rychlost stahování ve spodní části a za nejméně 25 chytrými telefony s Androidem.

Společnost Opensignal dnes sdílela novou zprávu o výkonu 5G v USA podle modelu smartphonu, přičemž nový Samsung Galaxy S21 5G zaujímá první místo s průměrnou rychlostí stahování 5G/4G 56 Mbps. Jedním z velkých konkurentů byl Samsung, který představuje 60% z 25 nejlepších 5G hráčů.

Revlv 5G společnosti TCL a OnePlus 8T + obsadily druhé a třetí místo s průměrem 49,8 a 49,3 Mb/s. Velvet 5G společnosti LG se umístil na 25. místě s rychlostí 37,8 Mb/s.

Kde je v tom všem iPhone 12? Není pochyb o tom, že majitelé iPhonu 12 jsou zklamáni, první smartphony Apple s podporou 5G se dostaly za své konkurenty s Androidem kvůli průměrné rychlosti. iPhone 12 Pro a Pro Max měly průměrnou rychlost stahování 36,9 a 36,2 Mb/s, zatímco iPhone 12 a 12 mini přicházely s 29,6 a 32,9 Mb/s.

Opensignal konstatuje, že jelikož předchozí iPhony byly za Androidem, pokud jde o rychlosti 4G s Intelem místo modemů Qualcomm, iPhone 12 přinesl větší 2,3x zvýšení rychlosti než viděli konkurenti jako Samsung, OnePlus atd. Níže uvedený graf ukazuje, jak Apple dokázal překonat mezeru, pokud jde o výkon 5G s modemy Qualcomm, ale stále zaostává za všemi konkurenty Androidu.

Vzhledem k tomu, že řada iPhone 12 používá modemy Qualcomm 5G, jako zařízení Android, a dokonce zahrnuje mmWave ve všech modelech, byli jsme zvědaví, proč se zdá, že iPhone zaostává.

Ian Fogg, který je autorem této zprávy a vede analytický tým společnosti Opensignal, uvedl, že může přijít na to, že Samsung a další výrobci Androidů budou před Applem, pokud jde o RF design, protože komponenty smartphonu přesahují výkon 5G/4G. Například Samsung Galaxy S21 je třetí generací 5G smartphonů, zatímco řada iPhone 12 je prvnígenerací společnosti Apple. Apple tedy může mít co dělat, aby dohnal front-end RF design.

Nakonec zpráva zdůrazňuje, že když 5G přichází na iPad, mělo by to pro uživatele znamenat pěkný rozdíl: „Dnes vidíme průměrné rychlosti stahování u modelů 5G iPhone Pro, které jsou v průměru o 36% rychlejší než rychlosti nejnovějších modelů iPad Pro. S novým SoC podporujícím 5G by budoucí uživatelé iPadu Pro měli vidět rychlost alespoň tak rychlou jako uživatelé iPhone 12.“

Předchozí článek

"Unibody" čočky dostane iPhone v roce 2022, periskopové v roce 2023

Následující článek

Budoucí dotykové obrazovky iPhonu budou detekovat i vlhké prsty

Související články