Nahoru

iCloud: Jak smazat fotografie z Fotostreamu

Novou funkcí iCloudu je služba Fotostream, díky které se fotka, kterou pořídíte na jednom zařízení se systémem iOS, automaticky zobrazí ve všech vašich dalších zařízeních včetně počítače Mac nebo PC. Vyvstává ale otázka. Jak je smazat? A jde to vůbec?

Pokud chcete smazat pouze několik fotografií, odpověď vás nepotěší. Ať už z jakéhokoli důvodu se Apple rozhodl neumožnit smazání ani úpravu jednotlivých fotografií. Je také dobré zmínit, že Fotostream není dobré používat pro trvalé uložení fotografií, protože má prostor pouze na 1000 fotografií pořízených během posledních 30 dnů, takže všechny fotografie, které tato kritéria nesplňují budou smazány z iCloud. Na vašich synchronizovaných zařízeních však zůstanou.

Ale zpátky k mazání fotografií. Jednotlivě je mazat nelze, ale Fotostream lze resetovat, čímž je smažete všechny. Přesně tak, úplně všechny. Jak na to?

  • Otevřete internetový prohlížeč, jděte na icloud.com a přihlašte se.
  • Na hlavní stránce iCloud (kde jsou ikony všech služeb) klikněte v pravém horním rohu na své jméno.
  • Klikněte na „Advanced“.
  • Kliknutím na „Reset Photo Stream“ smažete všechny fotografie Fotostreamu z iCloudu. Poté, co je smažete, je nemůžete obnovit, ale můžete znovu nahrát vybrané fotografie z Macu nebo PC.

Poté, co jste resetovali Fotostream, můžete také odstranit fotografie, které byly staženy do vašeho zařízení nebo počítače.

iOS zařízení

  • Jděte do „Nastavení“, „iCloud“, „Fotostream“
  • Přepněte do polohy Vypnuto (tlačítko bude zašedlé) a pak znovu do Zapnuto.

Windows

  • Vaše fotografie musíte smazat ze složky, která byla nastavena pro jejich stahování. Původní volbou je „C:\Users\[Vaše uživatelské jméno]\Pictures\Photo Stream\My Photo Stream“.

Mac

  • Musíte v každé aplikaci, iPhoto nebo Aperture, vypnout a znovu zapnout Fotostream. V aplikaci jděte do „Předvolby“ (Preferences) a pak Fotostream.
  • Pokud jste měli zaškrtnutou volbu „Automatický import“, vaše fotografie byly automaticky přeneseny z iCloudu do vaší knihovny iPhoto nebo Aperture, a zůstanou v ní i po restartu Fotostreamu. Musíte je tedy smazat ručně.

Pokud se vám zobrazuje tato chyba na obrázku, zkuste pro reset použít jiný prohlížeč, nejlépe Safari.

  • Skupyy

    Prosim jak nastavit automaticky import fotografii z iclodu v apenture3?

  • Neodolatelnej

    Me tedy fotky po 30 dnech nemizi….

  • JDCZ

    Bohužel, nefunguje ani služba RESET fotostream podle vašeho návodu. Je to nedotažená blbost, kterou mě apple přivádí k nepříčetnosti. I tím, jak funguje: nekdo vam posle mms, obrazek a on se vam HNED ulozi do fotostreamu a nejde smazat, omylem vyfotite blbou fotku a je tam, nejde smazat.. prostě blbost. A funkčnost o tom ani nemluvím. Trapné…trapné…trapné..

    • fero

       Řešil jsem to na svém iPhonu. Šel jsem do Nastavení -> iCloud -> Úložiště a zálohy -> Spravovat úložiště -> name
      iPhone a tady lze deaktivovat „Fotoaparát“ a tím se i smažou uložená
      data na iCloudu na netu.
      Potom je potřeba smazat uložená data v iPhonu… Nastavení -> iCloud -> Fotostream a zde lze deaktivovat Fotostream a tím se zároveň smažou uložená data v přístroji.
      Ověřeno, že to funguje za předpokladu, že data zálohujete do iCloudu a né do PC.

  • Kirstia M

    kurva ale vsecho sem udellala ale stejne se mi to nevymazalo…
     

    • http://twitter.com/huko Ondřej Huk

      Nakonec jediný co pomohlo mně, po všech aktivacích a odkativacích photostreamů všude možně v iCloudu (na počítači, na internetu), v iPhone, bylo v iTunes vypnout u iPhone synchronizaci fotek, uložit, sync, pak ji znovu zapnout a nasměrovat na prázdnou složku, uložit, sync a tadááá… v iPhone je teď jen jediná složka s fotkama… s prstem v nose… i když s prstem v nose tohle řešit asi 3 hodiny?? Kde asi soudruzi v Apple uděla…. :)